Antena Căutare

Directorul Transelectrica a fost revocat din functie

Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut luni ministrului Economiei, Lucian Bode, sa-l demita pe directorul general al Transelectrica. Premierul a solicitat demiterea lui Horia Hahaianu pentru proasta comunicare in privinta resurselor de energie disponibile, conform unor surse guvernamentale, citate de Mediafax.

"In cadrul intalnirii de lucru ce a avut loc in seara zilei de 13 februarie la Palatul Victoria, premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a solicitat ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Nicolae Bode, revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA. Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a dispus revocarea directorului general al CN Transelectrica SA", a anuntat Ministreul Economiei, intr-un comunicat.


Transelectrica a anuntat, vineri, ca "din cauza deficitului de energie electrica" din Sistemul Energetic National-SEN, in anumite ore, nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export. Potrivit companiei, deficitul de energie este cauzat de seceta prelungita, temperaturile foarte scazute, scaderea cotelor in lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de carbune, pacura si gaze naturale.

Transelectrica mai informeaza ca nu exista rezervele necesare unei functionari sigure a Sistemului National Energetic.

"In aceste conditii, CNTEE Transelectrica SA este nevoita sa aplice reducerea graficelor de export conform procedurii operationale "Definirea situatiilor de urgenta pentru care CN Transelectrica SA poate restrictiona dreptul participantilor de a utiliza capacitatea de interconexiune castigata in cazul licitatiilor si modificarea operativa a graficelor de schimb notificate", mai arata Transelectrica.

Luni, Transelectrica a difuzat un alt comunicat, in care arata ca, la ora actuala Sistemul Energetic National functioneaza in conditii de siguranta si nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie in regim normal a populatiei.

foto: Intact Images

Situatie disperata la CFR: Taieri de servicii si maximizarea veniturilor din publicitate... UE: Inca cinci tari care ar putea avea soarta Greciei, adaugate pe "lista neagra"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x