Antena Căutare

Disneyland Paris, in pragul falimentului

Sarbatoare cu iz de faliment la Disneyland Paris. Parcul de distractii care implineste azi 20 de ani de la infiintare are o datorie de 1,9 miliarde de euro si sanse minime sa o poata amortiza in curand. Chiar daca atrage de doua ori mai multi vizitatori decat muzeul Luvru, veniturile abia acopera cheltuielile.

Timp de 20 de ani, acest taram al magiei a atras adulti si copii din toate colturile lumii. 15,7 milioane de oameni il viziteaza anual in cautarea lui Mickey Mouse si a celorlalte personaje de basm. Si totusi, Disneyland Paris e ingropat in datorii.


Veniturile au luat-o la vale ca un rollercoaster. Numai anul trecut, parcul a pierdut 55,6 milioane de euro . Are datorii atat de mari incat cu greu ar putea sa le achite in 12 ani. Nici discounturile de pana la 50% nu par sa salveze parcul. Incasarile au crecut cu doar 23 de milioane de euro , anul trecut.

In 1992, deschiderea parcului ducea la nasterea unui intreg oras. In timp, vraja s-a destramat. Si, chiar daca recent, vizitatorul numarul 250 de milioane i-a trecut pragul, putini mai cred in sansele de redresare ale Disneyland Paris.

Auchan va investi 60 milioane de euro la Tractorul Brasov... Ministrul Comunicatiilor: Nu este realist termenul de sfarsitul lui iunie 2012 pentru privatizarea Postei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x