Antena Căutare

Doar 400 de locuri de munca vacante in plus in trimestrul II

Sectorul bugetar a insumat aproape 24% din totalul locurilor de munca libere. Indiferent de domeniu, cei mai cautati de angajatori au fost specialistii.






In intervalul aprilie-iunie, comparativ cu aceeasi perioada din 2010, locurile de munca libere au urcat cu 3.400 de posturi, cresteri importante ale numarului fiind inregistrate in industria prelucratoare (+1.700 joburi) si in activitatile de comert cu ridicata si cu amanuntul (+1.100 joburi). Confirmand tendinta de scadere generala a intregului sector, constructiile au inregistrat un numar de locuri libere cu 800 mai mic, ceea ce a plasat domeniul pe ultima pozitie in ceea ce priveste posibilitatile de angajare.

De remarcat este faptul ca, in trimestrul II din acest an, cea mai mare cerere de forta de munca salariala s-a regasit pentru ocupatiile de specialisti in diverse domenii de activitate - grupa majora 2 (operatori de instalatii si masini), 6.100 de locuri vacante si grupa majora 8 (asamblori de masini si echipamente), 4.700 de locuri vacante. In acelasi timp, cea mai redusa disponibilitate de angajare a fost consemnata pentru lucratorii calificati din agricultura si pescuit - grupa majora 6 -, cu 10 posturi libere.

sursa: Financiarul

Europa pregateste un plan radical pentru a preveni o noua criza a creditelor... Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 5,3%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x