Antena Căutare

Doua mari banci franceze au fost retrogradate

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit in scadere ratingurile de credit ale bancilor franceze "Credit Agricole" si "Societe Generale", transmite Reuters.


Premierul elen, Giorgos Papandreou, va sustine astazi o teleconferinta alaturi de presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel. Discutiile se vor axa pe analizarea crizei datoriei grecesti si au loc pe fondul temerilor privind o posibila intrare a statului elen in incapacitate de plata.

Moody's a revizuit in scadere, cu o treapta, ratingul pentru depozite si datorii al Societe Generale de la "Aa2" la "Aa3", cu perspectiva negativa. In cazul "Credit Agricole", calificativul acordat pentru stabilitatea financiara a fost retrogradat cu o treapta, de la "C plus" la "C", iar ratingul pentru depozite si datorii a fost revizuit in scadere, cu o treapta, de la "Aa1" la "Aa2", scrie Agerpres.

Ratingul pe termen lung "Aa2" al "BNP Paribas" a fost pastrat sub revizuire, pentru o posibila retrogradare.

sursa: Jurnalul

Leul a atins cel mai slab nivel din acest an fata de euro: 4,2886 lei/euro... China pluseaza: Ajutam financiar UE daca recunoasteti ca avem economie de piata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x