Si apartamente noi au fost pe un trend ascendent, insa au existat orase unde piata imobiliara a suferit scaderi importante. Astfel, in Iasi, preturile au scazut cu 10.7%. Capitala s-a miscat bine din acest punct de vedere. Cu o crestere de aproximativ 1.4%, fata de finele anului 2010, se poate spune ca acea cadere ce parea interminabila a luat sfarsit.
In schimb, pe segmentul vilelor si caselor de lux, s-a inregistat o contractie generala in mai toate orasele tarii. Doar Cluj-Napoca a fost pe o crestere de 1%.
Timisoara a suferit cea mai mare reducere a preturilor, de peste 14%, urmata de Bucuresti (8.4%) si Constanta (6.8%). Specialistii sustin ca singurul atuul acestor imobile ramane amplasamentul excelent. Astfel, preturile se vor mentine la un nivel relativ ridicat indiferent de situatie.
Segmentul terenurilor de constructii este singurul ce nu da semne de revenire, inregistrand scaderi in toate zonele tarii. La Brasov si Cluj, spre exemplu, preturile sunt cu 15.8%, respectiv 13.7%, mai mici fata de luna decembrie a anului trecut.
Desi preturile sunt intr-un proces de stabilizare, volumul tranzactiilor continua sa fie destul de mic, raportat la cel de acum 4 sau 5 ani.
foto: Intact Images