Antena Căutare

Dupa Vocea Rusiei vine apocalipsa: Romania isi ia adio de la gazul ieftin

Publicatia Vocea Rusiei, finantata de Moscova, sustine ca, din momentul in care Petrom va vinde gaz la export, romanii vor ramane fara gaze ieftine.

"Faptul ca OMV va putea demara exporturile de gaz din Romania este foarte important. Logica este simpla: la export va pleca gazul din productia interna curenta, adica acel gaz care pana acum a fost vandut populatiei si companiilor din Romania la preturi substantial mai mici decat cele practicate in restul Uniunii Europene", se arata intr-un articol din publicatia amintita.

In urma cu doua saptamani, secretarul de stat Rodin Traicu afirma ca din 2013 vor fi eliminate restrictiile tehnice si Romania va putea exporta gaze. Acest lucru se va intampla prin conducta Szeged-Arad, care in prezent functioneaza doar in sensul dinspre Ungaria spre Romania si prin viitoarea conducta Giurgiu-Ruse.

"Gazul care va pleca la export va trebui sa fie inlocuit, deoarece in caz contrar populatia tarii va sta in frig. Unicul mod de inlocuire este achizitia unei cantitati suplimentare de gaz de la Gazprom, deoarce alta solutie nu exista din punct de vedere tehnic si fizic", se mai arata in material. In prezent pretul gazului rusesc este de trei ori peste cel intern.
Romania consuma in jur de 20% gaz rusesc, restul fiind din productia interna a Romgaz si Petrom.

sursa: Income Magazine

De ce s-ar implica bancherii intr-o frauda in anul 2012... Surse: Echipa de experti a FMI se intalneste joi cu presedintele Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x