Antena Căutare

E oficial! Românii primesc bani în anul 2019! Ce categorii sunt vizate

Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a fost promulgată și specialiștii explică care sunt categoriile de români care primesc bani și ce prevede noua situație economică.

Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a fost promulgată și specialiștii explică care sunt categoriile de români care primesc bani și ce prevede noua situație economică.

Legea bugetului de stat pe anul 2019 asigură pentru întregul an bugetar 2019 resursele necesare pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului, centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, asistenţi personali sau, după caz, indemnizaţiile persoanelor cu handicap grav, informează ministerul finanţelor Publice.

Potrivit comunicatului, bugetele locale au asigurată finanţarea integrală pentru plata acestor drepturi, atât prin suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale cât şi prin repartizarea a 100% din impozitul pe venit colectat la bugetul de stat.

Ministerul Finanţelor Publice menţionează că, potrivit prevederilor art.5 alin.(7) din, nr.50/2019, în anul 2019, începând cu data intrării în vigoare a legii: finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul judeţelor şi sectoarelor municipiului Bucureşti se asigură din veniturile proprii ale acestora şi, în completare, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale; finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti se asigură din veniturile proprii ale acestora şi, în completare, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

E oficial! Românii primesc bani în anul 2019! Ce categorii sunt vizate

Potrivit MFP, din aceste considerente se regularizează în cursul anului 2019 cu bugetul de stat sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, alocate unităţilor administrativ-teritoriale până la data publicării în Monitorul Oficial al României a legii bugetului de stat pe anul 2019, destinate finanţării sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, finanţării drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiilor lunare (întrucât până la aprobarea legii bugetare s-a aplicat finanţarea a 1/12 din bugetul anului 2018).

În ceea ce priveşte sumele alocate bugetelor locale prin legea bugetului de stat pe anul 2019, MFP subliniază că este important de precizat că sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale aprobate prin legea bugetară sunt în cuantum de 11,4 miliarde lei, cu 5,2 miliarde lei mai mult decât s-a alocat în anul 2018, iar impozitul pe venit colectat la bugetul de stat care se repartizează bugetelor locale este estimat la 22,2 miliarde de lei, cu 4,8 miliarde lei mai mult decât s-a repartizat în anul 2018.

Ministerul Finanţelor Publice precizează că a stabilit cu cele 4 structuri asociative (Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România, şi Asociaţia Comunelor din România) întâlniri lunare, iar orice informaţie legată de colaborarea dintre minister şi UAT-uri va fi dezbătută în grupurile de lucru şi comunicată ulterior.

Sursa: Agerpres

Analiştii CFA estimează că euro va creşte peste nivelul de 4,85 lei în următoarele 12 luni... BNR Curs valutar 23 aprilie 2019. Euro și dolarul scad...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x