Antena Căutare

EADS si BAE Systems negociaza o posibila fuziune

Grupul aerospatial EADS si BAE Systems, din domeniul apararii, au anuntat miercuri ca se afla in negocieri pentru o posibila fuziune, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.

Prin fuziune ar fi creata o structura dublu listata, la bursele la care sunt inregistrate in prezent, iar cele doua companii vor opera ca un singur grup. Grupul rezultat in urma combinarii EADS si BAE Systems va avea o capitalizare de piata de 48 de miliarde de dolari, calculata la inchiderea tranzactiilor bursiere de marti.

Actionarii BAE Systems ar urma sa detine o participatie de 40%, iar EADS 60% din actiunile noului grup, care ar avea un board unificat si o structura de management cu board-uri identice si comitele executive la BAE Systems si EADS.

Un eventual acord va necesita aprobarea guvernelor din Germania, Franta si Marea Britanie, dar si din SUA, cel mai important client al BAE.

Actiunile BAE Systems au urcat cu peste 10% la inchiderea bursei din Londra, dar cele ale EADS au scazut cu 5,6% la bursa din Paris.

Un proiect de pe vremea lui Ceausescu prinde contur in 2012: Aeroportul de la Adunatii Copaceni... Leul a pierdut teren in fata euro. Cursul a urcat pana la 4,5073 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x