Antena Căutare

Economia Germaniei, +0,5% in primul trimestru. Franta stagneaza

Economia Germaniei a inregistrat o crestere de 0,5% in primul trimestru al anului 2012, insa Franta este in stagnare, potrivit datelor oficiale prezentate de cele mai mari economii din Europa.

Produsul Intern Brut al Germaniei a urcat in primele trei luni ale anului cu 0,5% fata de trimestrul al patrulea din 2011, cand inregistra o contractie de 0,2%. Iar in acelasi interval, economia Frantei a stagnat, dupa ce a crescut usor in ultimele trei luni ale anului trecut.

"Este o revenire foarte solida. Declinul din trimestrul al patrulea nu era inceputul unei recesiuni, ci numai o scadere usoara. Nu sunt sigur cum vor continua lucrurile. Germania merge mai bine decat restul zonei euro, dar nu cred ca va continua la aceeasi viteza", a declarat pentru Reuters un economist al Commerzbank. La cresterea economiei germane in primele trei luni au contribuit atat exporturile, cat si consumul intern.

Economia Frantei a stagnat insa, trasa in jos de cererea redusa in randul populatiei si de declinul exporturilor. "Nu au fost surprize placute. Consumul a fost slab, investitiile inexistente", a estimat economistul sef al Natixis Asset Management.

Media estimarilor economistilor indica o contractie economica de 0,2% la nivelul "Zonei Euro" in primul trimestru, dupa scaderea de 0,3% din trimestrul al patrulea din 2011, care ar marca astfel a doua runda de recesiune in Europa in ultimii trei ani.

Evolutia neasteptat de solida inregistrata in Germania ar putea atenua insa scaderea la nivelul "Zonei Euro", deoarece o astfel de crestere a celei mai mari economii europene nu a fost anticipata de analisti.

Leul doboara record dupa record: Azi, 1€ = 4.4411 lei!... Adrian Vasilescu: Romanii nu trebuie sa se ingrijoreze din cauza cursului leu/€...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x