Antena Căutare

Economia Romaniei va "dudui" abia in 2016. Daca avem noroc!

Mai avem de asteptat cel putin inca patru ani ca sa traim mai bine. O recunosc chiar oficialii de la Banca Nationala, care spun ca economia Romaniei va dudui abia dupa 2016. Pana atunci, salariile noastre duc o lupta inegala cu scumpirile.

Adina este agent de vanzari. S-a angajat prima oara in 2008, cu un salariu de 600 de lei. Dupa patru ani a ajuns sa castige putin peste 1.400 de lei. Banii ii ajung pentru strictul necesar. Preturile au crescut cu mult de atunci, iar despre economii nici nu poate fi vorba.

Nivelul de trai scazut este confirmat si de statistici. Din 2008 si pana in prezent, salariul mediu net a crescut cu aproape 16 procente. Acest avans nu s-a simtit insa deloc in buzunarele romanilor. Si asta mai ales din cauza scumpirilor.

Chiar daca veniturile romanilor au urcat usor, ele nu au reusit sa tina pasul cu preturile. Cu aceeasi suma de bani se cumpara, in 2012, mai putine produse decat in 2008. Situatia nu se va schimba cu mult nici in urmatorii patru ani. Pana in 2016, spun oficialii BNR, cei mai multi romani nu vor simti o crestere semnficativa a nivelului de trai, chiar daca economia va creste cu 2%.

“PIB-ul este painea mare pe care o face o tara intr-un an, in care se aduna tot ce produce tara respectiva si o bucata din painea asta se gaseste in farfuria fiecaruia. Din 2009, de cand am intrat in criza, painea asta e mai mica”, explica Adrian Vasilescu.

Specialistii spun ca, in acest an, economia Romaniei nu va creste cu mai mult de 0,9 la suta.

foto: Intact Images

Cum lucreaza angajatii unei firme din Iasi intr-un spatiu conceput chiar de americanul care a fondat compania... Contractul pentru primul tronson al autostrazii Nadlac-Arad a fost reziliat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x