Antena Căutare

Economist francez: Euro s-ar putea prabusi pana la Craciun

Moneda unica europeana s-ar putea prabusi chiar pana de Craciun, daca nu se vor lua masuri adecvate impotriva crizei la nivelul UE, conform economistului francez Jacques Attali.


„Intrebarea care se pune in prezent este daca moneda euro va continua sa existe si dupa sarbatorile de Craciun. Exista o singura sansa din noua ca moneda unica sa reziste dupa aceasta data, sau cel putin sa fie angrenata in procesul care duce in colaps", a aratat economistul.

Attali a adaugat ca, pentru a preveni colapsul euro, este necesar ca BCE sa cumpere obligatiuni guvernamentale ale tarilor cu situatii delicate, privandu-le de o parte din suveranitatea financiara, prin instituirea unui control supranational asupra bugetului si amendarea coresupunzatoare a legislatiei UE.

Pe acest fond, exista surse care sustin ca Spania vrea sa obtina un imprumut international in valoare de 340 de miliarde de lire sterline, pentru a nu intra in faliment.

Ratingul de tara al Belgiei a fost scazut saptamana trecuta si Franta este sub amenintarea agentiilor de rating.

Citeste si Antena3

Foto: toromagazine.com

Vezi cat ar trebuie sa fie fie salariul minim in Romania conform cosului zilnic calculat de Cartel Alfa!... Buget 2012: Guvernul a taiat 1,6 milioane lei din banii Presedintiei si a majorat fondurile SRI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x