Antena Căutare

Efectele crizei: Case din Detroit, scoase la vanzare pentru 100 de dolari

Pe piata imobiliara din Detroit exista in prezent case scoase la vanzare pentru 100 de dolari, insa ele s-ar vinde si daca cineva face o oferta de doar 10 dolari, a declarat un agent imobiliar din metropla americana, citat de Telegraph.

Tim Prophit a spus ca, din cauza crizei economice care a afectat orasul, exista un mare numar de case scoase la vanzare, insa agentiile imobiliare nu reusesc sa le vanda.

Declaratia lui Prophit apare intr-un film documentar intitulat Requiem for Detroit, care urmeaza sa fie difuzat duminica, pe postul BBC2.

Agentul imobiliar a declarat ca orasul, altadata unul dintre cele mai industrializate din Statele Unite, a suferit un declin dramtic din cauza crizei economice globale.

Pe piata exista in prezent mai multe case oferite pentru 100 de dolari, insa ele s-ar vinde si daca cineva ofera doar zece dolari.

Vorbind despre una dintre aceste locuinte, agentul imobiliar sustine ca ea apare in evidentele Primariei din Detroit ca avand o valoare de 35.000 de dolari. "Banca stie insa ca este imposibil sa ceara atat... Aceasta parte a orasului a avut parte de o presa proasta deoarece a aparut in filmul Eight Mile, cu Eminem", a spus Profhit, care lucreaza The Bearing Group.

Potrivit documentarului, casele din brosuri reprezinta exemple clasice ale arhitecturii coloniale din 1920; desi anii trecuti erau la mare cautare, astazi nu mai sunt interesante pentru potentialii cumparatori.

"Detroit este un oras in declin. Suntem cunoscuti drept Capitala Crimei in America, din cauza numarului anual de crime... De la criza creditelor subprime si colapsul Fannie Mae si Freddie Mac, bancile au inchis proprietatile cu o rata in crestere de 15%, la fiecare noua luni", a spus agentul.

Tim Prophit a adaugat ca agentia sa a avut anul trecut in portofolu 394 de locuinte, vandute toate cu preturi sub 1.000 de dolari.

Telegraph scrie ca, in urma cu cinci ani, pretul mediu al unei case in Detroit era de circa 100.000 de dolari. Astazi, pretul mediu este de 11.500 de dolari. Potrivit datelor U S Bureau Of Labor Statistics, rata somajului din Detroit este in prezent de 17.7%. Problemele care au afectat cei trei mari producatori auto din Detroit, General Motors, Ford si Chrysler, au dus la cresterea somajului si declinul pietei imobiliare.

Sursa: www.hotnews.ro

Pictura "Nud", de Iosif Iser, a fost vanduta la licitatie pentru 145.000 de lei... Nokia X6, disponibil in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x