Antena Căutare

Emil Boc: "Sunt bani de pensii in 2011. Crestere economica de 1.5%"

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, dupa sedinta de Guvern, ca datele Guvernului confirma cresterea economica de 1,5% pentru 2011. In plus, premierul a declarat ca prin rectificarea bugetara s-au alocat resursele necesare pentru plata pensiilor, pana la sfarsitul anului.

In privinta rectificarii de buget, pornim de la premisa ca datele pe care le avem in acest moment confirma cresterea economica de 1,5% pentru anul 2011. De asemenea, analiza rezultatelor bugetare a primelor sase luni arata faptul ca executia bugetului general consolidat s-a incheiat, dupa primele sase luni, cu un deficit de 11,3 miliarde lei, respectiv 2,07% din PIB, sub limita tintei de deficit, in suma de 12,6 miliarde lei, asumata cu organismele financiare internationale", a declarat primul ministru.

Seful Guvernului a precizat ca au fost suplimentate sumele pentru plata CAS la Ministerul Apararii si la Interne, adaugand ca anul acesta CAS de 5,5% se plateste de catre stat.

Boc a precizat ca, in contextul rectificarii bugetare, s-au asigurat resursele necesare pentru continuarea lucrarilor de infrastructura - 300 milioane lei la Ministerul Transporturilor, apoximativ 300 milioane lei la Ministerul Dezvoltarii - resurse de investitii la Ministerul Mediului si asigurarea unor resurse financiare pentru compensarea unor datorii ale companiilor de stat, in special, de la Ministerul Transporturilor astfel incat sa poata fi rezolvate problemele istorice ale acestor companii.



sursa: Antena3.ro

VIDEO! Pretul legumelor a scazut cu 40 %... Amenzi usturatoare pentru comerciantii care afiseaza informatii eronate despre produse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x