Antena Căutare

Enel a atins un nou record pe bursă, depăşind pentru prima dată valoarea de 80 de miliarde de euro

Grupul energetic italian Enel a atins un nou nivel record al capitalizării de piaţă, depăşind pentru prima dată valoarea de 80 de miliarde de euro.

”Enel a atins un nou nivel record al capitalizării de piaţă, depăşind pentru prima dată valoarea de 80 de miliarde de euro. Astfel, Enel îşi consolidează poziţia de lider în rândul companiilor italiene precum şi în sectorul de utilităţi din Europa”, a anunţat miercuri compania.

Performanţa se datorează modelului de afaceri integrat şi sustenabil, spun reprezentanţii Enel.

”Performanţa se datorează modelului de afaceri integrat şi sustenabil, adoptat de Enel încă din 2015, ceea ce a permis grupului să profite de oportunităţile ample oferite de tranziţia energetică”, mai arată grupul.

Enel este o companie energetică multinaţională, unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 89 GW.

Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de 46 GW din surse eoliene, solare, geotermale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Australia.

Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Grupul este prezent pe piaţa din România din 2005. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din ţară, iar oferta lor include atât energie electrică şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (asistenţă, iluminat şi altele).


Sursa : news.ro

Comisia de buget a Congresului SUA: Creştere economică de 2,2% în 2020 şi deficit bugetar de 1.015 miliarde dolari... Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x