Antena Căutare

Enel începe construcţia celei mai mari centrale solare din Chile, o investiţie de 320 milioane dolari

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Chile, a anunţat că a început construcţia noii sale centrale fotovoltaice solare Campos del Sol, care, cu o capacitate instalată de aproximativ 382 MW, urmează să fie cea mai mare centrală solară din Chile atunci când va fi finalizată.

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Chile, a anunţat că a început construcţia noii sale centrale fotovoltaice solare Campos del Sol, care, cu o capacitate instalată de aproximativ 382 MW, urmează să fie cea mai mare centrală solară din Chile atunci când va fi finalizată.

Proiectul, situat la 60 km nord-est de Copiapó, Regiunea Atacama, va implica o investiţie totală de aproximativ 320 milioane dolari, a anunţat marţi Enel.

"Începerea construcţiei la Campos del Sol marchează o etapă importantă pentru Enel Green Power în Chile. Prin debutul celui mai mare proiect de energie solară din ţară, ne consolidăm angajamentul faţă de decarbonizare şi confirmăm încă odată rolul nostru de lider în tranziţia energetică din Chile. Obiectivul de sustenabilitate al proiectului, precum şi profilul său inovator, vizează maximizarea beneficiilor obţinute în comun de către grup şi celelalte părţi implicate, în conformitate cu strategia noastră bazată pe sustenabilitate şi inovare, ca factori cheie pentru crearea de valoare adăugată", a declarat Antonio Cammisecra, directorul general al Enel Green Power.

Campos del Sol va fi operaţională până la sfârşitul anului 2020 şi se estimează că va genera aproximativ 1.160 GWh de energie pe an, contribuind la evitarea producerii unor emisii de peste 900.000 de tone de dioxid de carbon în atmosferă. Instalaţia va include aproximativ un milion de panouri fotovoltaice bifaciale, o tehnologie care maximizează generarea de energie prin captarea radiaţiilor solare de pe ambele părţi ale panoului, generând în medie cu 12% mai multă energie electrică decât modulele convenţionale.

În cadrul şantierului Campos del Sol vor fi folosite utilaje de ultimă generaţie, ghidate şi controlate prin GPS, în timp ce o dronă autonomă va monitoriza de la distanţă activitatea, contribuind astfel la sporirea productivităţii şi eficienţei procesului de construcţie, potrivit companiei.

Ca parte a procesului de dezvoltare, Enel Green Power Chile a iniţiat un dialog permanent cu cinci comunităţi locale indigene ”Colla„ care numără aproximativ 100 de persoane, pentru a identifica metode de atenuare a impactului şi modul în care acest proiect poate genera valoare pentru aceste comunităţi. Ca urmare a acestui proces, un plan comun este în desfăşurare cu proiecte pe termen scurt, mediu şi lung, în conformitate cu priorităţile comunităţilor şi obiectivele de sustenabilitate ale companiei, cum ar fi iniţiativele de turism sustenabil dezvoltate în colaborare cu ONG-ul chilian Fundación Rondó.

Grupul Enel operează în Chile prin Enel Chile şi filialele sale, respectiv Enel Generación Chile şi Enel Green Power Chile, în sectorul de generare a energiei, Enel Distribución Chile în segmentul de distribuţie, precum şi Enel X Chile în businessul cu soluţii avansate în domeniul energiei.

Enel este cea mai mare companie de energie din Chile, în funcţie de capacitatea instalată, cu aproximativ 7.500 MW, din care 4.700 MW în centrale bazate pe surse regenerabile, respectiv peste 3.500 MW energie hidro, peste 600 MW în parcuri eoliene, aproximativ 500 MW în ferme solare şi aproximativ 40 MW în capacităţi de energie geotermală.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 43 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.

Sursa : news.ro

Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 5,8% al veniturilor din primele subscrise în primul semestru, până la 5... Cora va elimina de pe piaţă peste 30 de milioane de pungi de plastic în fiecare an şi introduce noi ambalaje biodegradab...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x