Antena Căutare

Energia electrica se scumpeste cu 5%!

Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5%, pana la sfarsitul lunii iunie, atat pentru populatie, cat si pentru consumatorii industriali, Executivul mentinand in memorandumul cu FMI calendarul de eliminare a tarifelor administrate la electricitate asumat de Guvernul Boc.

"Vom implementa ajustarea convenita de 5 procente a tarifelor reglementate pentru consumatorii casnici si industriali pana la 30 iunie", se arata in memorandumul de politici economice si financiare semnat de Guvern cu FMI, informeaza Mediafax.

Procesul de renuntare la tarifele reglementate la energie electrica, cerut de FMI, va fi aplicat separat pentru consumatorii industriali si pentru cei casnici.

Pentru consumatorii industriali, preturile regelementate vor incepe sa fie eliminate, in etape, din luna septembrie a anului in curs. Aceste tarife vor fi complet eliminate pana la 31 decembrie 2013.

Eliminarea preturilor reglementate pentru consumatorii casnici va incepe in 2013 si va fi incheiata pana in 2017.

"ANRE va majora treptat cota de electricitate obtinuta de pe piata dereglementata de companiile de distributie pentru consumnatorii industriali ai acestora, ajungand la 100% pana la finele anului 2013. De la 1 ianuarie 2014 vor fi eliminate preturile reglementate pentru consumatorii industriali. (...) Pentru gospodarii, tarifele nereglementate vor fi introduse treptat, incepand cu 2013, finalizandu-se pana in 2017", se arata in document.

Piata de publicitate online a ajuns la aproape 22 mil. € in 2011... Romania, in topul celor mai atractive 15 tari pentru investitii in energie regenerabila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x