Antena Căutare

Ernst&Young: Produsul Intern Brut al Romaniei va creste in acest an cu 1%

Analistii Ernst&Young anticipeaza ca economia romaneasca va inregistra in acest an o crestere de doar 1%, comparativ cu prognoza oficiala de 1,5%, in principal datorita exporturilor nete, insa pe fondul unei cereri interne slabe. In analiza compania de consultanta se mai precizeaza ca in 2012 este preconizat un avans al PIB de pana la 4%, odata cu revenirea investitiilor si a consumului.

"Exista in continuare un anumit risc ca situatia sa poata avea si o evolutie negativa. Corelat cu incertitudinile in materie de politici (publice - n.r.), profilul de crestere economica slaba denota ca este putin probabil ca deficitul bugetar al Romaniei sa ajunga (scada - n.r.) la 3% din PIB pana in 2015", se spune in raport.

Totusi, Ernst & Young noteaza ca imbunatatirea semnificativa a performantelor industriale a inceput sa se faca resimtita si in alte sectoare, semn ca redresarea economica se extinde treptat in toate ramurile economiei, cu eventuale beneficii pentru ocuparea fortei de munca si consum.

Sursa: Financiarul

Petrolul, la cel mai ridicat pret din ultimii doi ani si jumatate... Elena Udrea face Sala Polivalenta cu 20.000 de locuri in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x