Antena Căutare

eRomania a ramas doar pe hartie. Prima sectiune a portalului, gata abia in primele luni din 2011

Portalul IT cu informatii despre toate localitatile din Romania, contract de 10 milioane de euro (fonduri publice) castigat anul trecut de firma Omnilogic, va fi gata in primele luni ale anului viitor, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor. Acesta ar urma sa fie prima sectiune a platformei eRomania, controversatul proiect de informatizare a serviciilor publice in care s-a estimat ca se vor aloca circa 500 de milioane de euro in perioada 2010-2013.

La sfarsitul lunii noiembrie a acestui an, Andrei Savulescu, director in cadrul ministerului Comunicatiilor declara ca lansarea portalului IT creat de firma Omnilogic se va face in jurul datei de 15 decembrie.

"Lansarea va avea loc in jurul datei de 15 decembrie. Pe langa aceste informatii, cetatenii vor putea accesa un numar de 25 de servicii, unul dintre acestea fiind inchirierea unui loc de parcare situat in apropierea domiciliului. Practic, posesorii de autoturisme vor putea transmite Primariei o cerere dupa ce vor accesa, printr-un cont si o parola, pagina web a Primariei. Ulterior, cererea va parcurge un traseu pentru avizare si, daca sunt locuri de parcare libere, va fi aprobata, iar cetateanul va achita taxa anuala pentru inchiriere", a spus Andrei Savulescu, conform Jurnalul National.

Tot atunci acesta a mai precizat ca fondurile necesare punerii in practica a proiectului se ridica la aproximativ zece milioane de euro, din care Ministerul Comunicatiilor a achitat deja trei milioane de euro, restul sumei urmand sa fie transferat furnizorului in 2011.

De altfel, in vara acestui an, Gabriel Marin, directorul general al Omnilogic, a acuzat lipsa garantiilor de finantare oferite de stat, precizand ca cel mai probabil firma va fi nevoita sa finanteze integral acest proiect, urmand ca recuperarea banilor sa se faca in urmatorii 3-5 ani.

Tot articolul, pe Hotnews

Noi modificari la Ordonanta 50: Fara conditii mai bune de rambusare anticipata, iar plata creditelor se va face la cursu... Banca Mondiala: Romanii au trimis circa 40 de mil. $ in tara in ultimii sase ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x