Antena Căutare

Erste Group a înregistrat o uşoară scădere a profitului net în primele nouă luni, până la 1,223 miliarde euro

Grupul financiar austriac Erste Group, din care face parca şi BCR, a anunţat, joi, că a înregistrat un profit net de 1,223 miliarde euro în primele 9 luni, în scădere cu 5,3 milioane euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile creşterii creditării cu 5,7% de la începutul anului.

”Am continuat să obţinem rezultate foarte bune şi în trimestrul al treilea, cu o creştere sănătoasă a creditării (+5,7 la sută de la începutul anului) şi a depozitelor (+6,1 la sută de la începutul anului), precum şi cu poziţii excelente de lichiditate şi finanţare. În primele nouă luni din 2019, Erste Group a obţinut un rezultat net de 1,223 miliarde de euro. Mai mult, creşterea veniturilor a depăşit-o pe cea a cheltuielilor, în ciuda majorării salariilor în ECE şi a contribuţiilor mai mari la schemele de garantare a depozitelor. Drept urmare, am reuşit să ne îmbunătăţim raportul cost/venit la 58,6 la sută”, a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.

Profitul operaţional a crescut la 2,233 miliarde euro în primele 9 luni, faţă de 1,993 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea totală a activelor a urcat la 252,1 miliarde euro în septembrie 2019, faţă de 236,79 miliarde euro în decembrie 2018.

”În viitor, Europa Centrală şi de Est va rămâne motorul de creştere al Europei, iar Erste Group, cea mai importantă instituţie financiară din regiune, este bine poziţionată pentru a susţine regiunea în continuare. Deşi la nivel global apar tot mai multe semne de încetinire a creşterii economice, noi rămânem încrezători că regiunea ECE va continua să înregistreze rate de creştere economică peste cele ale zonei euro, cu evoluţii ce se vor dovedi mai sustenabile decât în anii 2000”, a spus Andreas Treichl.

Rata creditelor neperformante calculată la valoare brută s-a îmbunătăţit din nou la 2,7% (3,2% în decembrie 2018). Rata de acoperire a creditelor neperformante a fost de 76,9% (73,4% în decembrie 2018).

”Contextul operaţional se anunţă favorabil expansiunii creditării. Estimările privind creşterea reală a PIB în 2019 se situează în jur de 3-4% pentru toate pieţele principale ale Erste din Europa Centrală şi de Est, şi de circa 2% pentru Austria. Creşterea reală a PIB ar urma să fie susţinută în principal de cererea internă solidă, în timp ce majorarea salariilor şi scăderea ratei şomajului ar trebui să sprijine activitatea economică din ECE. Este de aşteptat ca disciplina fiscală să se menţină la nivelul întregii regiuni”, se arată în comunicat.

Sursa : news.ro

OMV Petrom în trimestrul al treilea: Minus 43% la profitul net, plus 10% la venituri... Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,01%, cel mai mic nivel din ultimele 10 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x