Antena Căutare

Este OFICIAL! Cu cât va crește, în LEI, salariul minim pe economie și care este data stabilită pentru prima majorare

Guvernul anunţă modificări importante pentru veniturile românilor. Însă, cresc şi facturile la utilităţi. Abrogarea unor prevederi din "ordonanţa lăcomiei" va avea impact direct în preţul energiei. Asta ar genera un lanţ de scumpiri, spun analiştii economici.

Este OFICIAL! Cu cât va crește, în LEI, salariul minim pe economie și care este data stabilită pentru prima majorare Galerie
Bani mai mulți pentru români

De la 1 ianuarie, un sfert dintre angajaţi vor primi în mână, în plus la salariu, 83 de lei. Pentru a suporta majorarea, Guvernul propune plafonări. Salariul minim brut pentru cei cu studii superioare rămâne la nivelul celui din 2019, adică 2230 de lei. Executivul se gândeşte să îngheţe şi anumite sporturi.

În plus, pensiile nu se vor mai putea cumula cu salariile din sistemul public, conform unei propuneri care va fi dezbătută săptămâna viitoare. Angajaţii care sunt în această situaţie, cu excepţia aleşilor şi judecătorilor CCR, vor avea 15 zile la dispoziţie să aleagă între cele două venituri.

Propunerile vin la pachet cu modificările aduse ordonanţei 114, supranumită "ordonanţa lăcomiei". Pentru sectorul energiei se elimină preţul plafonat la curent şi la gaze care era de 68 de lei MW/H.

Scumpirile vor veni în lanţ, avertizează analiştii. Pe lângă facturi mai mari şi un trai mai scump, un avertisment vine şi de la fostul ministru al finanţelor.

Dacă Executivul are în plan concedieri în sectorul public, se va afla săptămâna viitoare, când Guvernul ar putea finaliza discuţiile despre bugetul anului 2020.

Rafturi pline cu bunătăți. Câţiva producători din Sibiu au decis să facă echipă şi să-şi deschidă propriul magazin... Banii pentru pensii, povara sistemului de stat. Sfatul analiștilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x