Antena Căutare

Euro a atins un nou maxim istoric. Vezi cursul anuntat de BNR!

Euro a ajuns la un nou record istoric fata de leu. BNR a anuntat un curs de referinta de 4,3970 lei/euro, in crestere cu 2,23 bani fata de vineri. Potrivit dealerilor, banca centrala a continuat sa intervina indirect pentru a evita o depreciere mai mare.

Precedentul recordul istoric a fost atins in 19 martie, cand rata de schimb s-a plasat la 4,3794 lei/euro. In cazul dolarului, cursul de referinta a crescut cu 1,66 bani, la 3,3240 lei/dolar. Pentru francul elvetian, BNR a anuntat un curs cu 1,77 bani mai mare, de 3,6593 lei/franc, atingand cel mai ridicat nivel din 5 septembrie cand fusese cotat cotat la 3,8133 lei.

Economistul ING Bank, Vlad Muscalu, considera ca piata va ramane tensionata, pana in momentul in care planurile noului Guvern vor deveni mai clare.

"Volatilitatea ar putea persista dincolo de aceste clarificari, in cazul in care noul executiv reduce atentia acordata disciplinei fiscale. Riscurile asociate unui asemenea scenariu par semnificative, daca luam in considerare planurile prezentate in trecut de fosta opozitie si ca aceasta s-ar putea sa fie nevoita sa dovedeasca ca reprezinta opusul guvernelor precedente, care au redus cheltuielile publice si au majorat taxe", se arata intr-un raport al bancii citat de Mediafax.

Sursa: antena3.ro

Ratingul Spaniei, retrogradat de la "A" la "BBB+"... Standard and Poor's a retrogradat luni ratingurile a noua banci spaniole, printre care Santander si BBVA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x