Antena Căutare

Eurodeputatul Peter Skinner ia pozitie fata de preluarea UPC

Dupa preluarea UPC, RCS&RDS ar deveni principalul operator in majoritatea regiunilor tarii, lucru care ar afecta serios libera con­cu­renta. In cazul in care o astfel de tranzactie se realizeaza, va intra automat in vi­zo­­rul CE.

Eurodeputatul britanic Peter Skinner a luat pozitie fata de concentrarea a 70% din piata transmisiilor TV sub controlul unei companii gigant.

Este foarte clar ca daca activitatile comer­cia­le dintre companii care presteaza acelasi gen de servicii se concentreaza in maini foarte putine si cotele de piata se extind, atunci este loc de investigatii, pentru ca acest lucru nu serveste intereselor consumatorului", a declarat eurodeputatul.

O astfel de concentrare va reduce optiunile con­su­ma­to­ri­lor si va distorsiona mecanismul de taxare, care nu se va mai ba­za pe realitatile pietei, ci pe costurile interne.

Vor aparea profituri anormale si nimeni nu va putea raspunde nevoii de competitie a pietei pentru ca nu are posibilitatea de a concura", explica Peter Skinner.

Botis: Guvernul pregateste un pachet de facilitati fiscale... Ministrul Comunicatiilor: Fuziunea RCS&RDS-UPC duce la monopol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x