Antena Căutare

Europa, la un pas de colaps: Ratingul Italiei, retrogradat la "A2"!

Intalnirea de la Luxemburg a ministrilor din zona euro s-a terminat cu o concluzie ingrijoratoare. Exista posibilitatea unei noi crize, de aceasta data a uneia bancare. Parca pentru a confirma anuntul oficialilor europeni, agentia de rating Moody's a retrogradat aseara ratingul de credit al Italiei de la "AA2" la "A2".



Analistii spun ca decizia va pune si mai multa presiune pe bancile italiene, care vor fi nevoite sa se imprumute la un pret mult mai mare pe piata internationala.

In tot acest timp, cancelarul german, Angela Merkel sustine ca numai impreuna statele europene vor putea depasi criza.

Pe 20 septembrie, agentia de evaluare Standard and Poor's a redus rata solvabilitatii Italiei cu o treapta, de la 'A+' la 'A'. Oficialii agentiei au spus ca decizia "reflecta diminuarea perspectivelor de crestere economica a Italiei", iar tensiunile coalitiei de guvernare si alte divergente din Parlamentul Italiei vor limita, in continuare, reactia guvernului la situatia economica dificila".

Agentia de evaluare financiara a taiat o gradatie din ratingul datoriei pe termen lung, de la "A +" la "A", iar pentru cea pe termen scurt de la 'A-1 +" la "A-1".

Potrivit Standard and Poor's, Italia ramane in categoria emitentilor de obligatiuni solide, dar ar putea fi afectata de schimbarile conditiilor economice.

Foto: Intactimages / EPA

Forbes: Romania a cazut 8 pozitii in topul celor mai atractive tari pentru afaceri... RCS&RDS, anchetata pentru refuzul de a difuza GSP TV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x