Antena Căutare

EXCLUSIV! Interviu cu Jeffrey Franks: "Obisnuiti-va cu putin!"

Mesajul e clar: obisnuiti-va cu putin! Pentru salarii mari si o viata mai buna, romanii trebuie sa se puna pe treaba si economia sa creasca. Totul necesita timp si o perioada de refacere ca dupa o operatie. Asta ne-o spune raspicat, chiar Jeffrey Franks, intr-un interviu acordat la Observator.

Jeffrey Franks: "Cand mergi la doctor iti spune ca, pentru a te insanatosi, trebuie sa faci o injectie dureroasa sau sa-ti pui piciorul in gips pentru trei saptamani sau ca trebuie sa faci o operatie. E dureros, e greu, dar o faci pentru ca stii ca rezultatul va fi unul pozitiv. Asta arata economia: a trebuit sa luam decizii dure, dar tinta e sa facem economia mai buna, la fel si vietile romanilor."

Misiunile FMI-ului in Romania au scos romanii in strada si au bagat profesori in greva foamei. Sunt lucruri pe care expertii le-au auzit in intalnirile din spatele usilor inchise de la Cotroceni, Palatul Victoria, sediile partidelor sau ale sindicatelor. Un adevarat tur de forte din care au lipsit tocmai romanii.



Jeffrey Franks: "Nu m-am intalnit cu grupuri de profesori. Mi-as dori sa o fac la un moment dat. Cred ca toti romanii traiesc vremuri grele. Asta pentru ca am trecut printr-o criza profunda. Mesajul meu pentru oameni este acesta: singura cale sa rezolve problema este sa puna bazele unei cresteri economice. Si asta incercam sa facem!"

Franks recunoaste ca e un optimist din fire si ca totul depinde de guvernanti. Cu care, o recunoaste chiar el, a avut si discutii mai tensionate: "Nu cred ca vreuna dintre parti a vrut sa suspende acordul Cand esti intr-un proces de revenire din criza, exista discutii, optiuni diferite pe masa negocierilor. Nu de alta, dar miza e mare: iesirea din criza si reducerea decalajelor dintre noi si restul lumii. E un potential imens pentru Romania ca in urmtorii 5, 10, 15 ani sa recupereze decalajul cu Europa."

Un lucru e cert: cele doua parti se inteleg tot mai bine. cel putin la nivel de limba: "Am un profesor de romana care vine la mine la birou o ora."

Franks spune ca s-a atasat de Romania. Nu pleaca niciodata de aici cu mana goala: "Nu am timp sa cumpar suveniruri, dar cateodata reusesc sa obtin o moneda de la Banca Nationala sau un timbru. De asemenea cumpar ciocolata de casa pentru familia mea."

Are deja cadourile pregatite si biletul de avion in buzunar. Dupa doua saptamani pline, se intoarce la Washington cu un mesaj pentru colegii sai: "Le recomand Romania!"

Datoria publica a Romaniei depaseste 170 miliarde de lei, dublu fata de finele anului 2007... Comisia Europeana: OUG 50 trebuie sa protejeze stabilitatea financiara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x