Antena Căutare

Expansiune paguboasa la BBC. Compania inchide 200 de site-uri

Mai mult de 200 de site-uri ale BBC urmeaza sa fie inchise, a anuntat Erik Huggers, un reprezentant al companiei. Potrivit acestuia, strategia nu este doar un exercitiu de "curatare" a portofoliului digital al companiei, ci o restructurare care le va da o mana de ajutor rivalilor.

Tendintele de expansiune ale BBC, explica Huggers, au fost o consecinta naturala a faptului ca internetul este un mediu fara limite. "Greseala noastra a fost sa permitem prezentei noastre online sa se extinda foarte mult, ca o consecinta naturala a faptului ca mediul online nu impune nicio constrangere", a declarat reprezentantul BBC.

"Trebuie sa fim mai concentrati, sa ne imbunatatim nivelul calitatii si sa restabilim prioritatile segmentelor in care ne descurcam cel mai bine", a explicat Erik Huggers.

Pana in prezent, nu a fost facut public numarul de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati. De asemenea, in cadrul procesului de reducere a prezentei online a BBC, aproximativ 400 de site-uri vor fi revizuite.

Calitate, nu cantitate
"Nu vom inchide segmente de nisa. Dorim sa ne concentram pe BBC Online, facand mai putine lucruri mult mai bine. (...) Intelegem ca trebuie sa le lasam si celorlalti un spatiu mai mare pentru a se dezvolta", a adaugat Huggers.

Bugetul BBC Online va fi redus cu 25%, pana in 2013, ajungand la putin peste 111 milioane de euro. Erik Huggers a mai declarat ca aceste reduceri nu sunt un semn al retragerii a BBC din mediul digital. Noua strategie a BBC va determina dublarea numarului de accesari al site-urilor rivale.

Reuters a cerut falimentul Realitatea Media si NewsIn... 2.190 firme au solicitat intrarea in procedura de somaj tehnic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x