Antena Căutare

ExxonMobil si Petrom au inceput sa foreze in Marea Negra

Gigantul petrolier american ExxonMobil si cea mai mare companie autohtona, Petrom, au inceput forajul de explorare la sonda Domino - 1, prima situata in ape de mare adancime din sectorul romanesc al Marii Negre, a anuntat Petrom.

Sonda de explorare se situeaza in blocul Neptun, la 170 de kilometri de tarm, in ape cu adancimea de aproximativ 1.000 de metri, iar forajul va fi executat de catre vasul Deepwater Champion, care a sosit recent in apele romanesti dupa finalizarea programului de foraj offshore din Turcia.

"Suntem incantati de colaborarea cu Petrom in acest proiect - o colaborare care are la baza experienta ExxonMobil, unul dintre liderii mondiali in explorarea in ape de mare afancime si vasta experienta a companiei Petrom in Romania", a declarat Ian A. Fischer, director general al ExxonMobile Exploration an d Production Romania Limited, filiala autohtona a gigantului american.

Forajul de explorare, in special in astfel de zone neexplorate din Marea Neagra, poate conduce sau nu la o descoperire. Daca se va confirma o descoperire comerciala, dezvoltarea ulterioara a perimetrului Neptun va avea un impact industrial, social si economic pozitiv asupra Romaniei, se arata in comunicatul Petrom.

Tot articolul, pe Fin.ro

Prefectul de Arges: Statul va prelua rafinaria Arpechim de la OMV Petrom... Calendarul fiscal 2012: Vezi pana cand se pot plati taxele si impozitele fara penalitati!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x