Antena Căutare

Facebook a obtinut 16 mld. $ in urma celei mai mari oferte publice initiale

Facebook a obtinut 16 miliarde de dolari prin cea mai mare oferta publica initiala efectuata vreodata de o companie din sectorul tehnologiei, pretul de 38 $ pe actiune fiind la limita maxima a intervalului de pret stabilit de compania de socializare pe Internet.

Compania condusa de fondatorul Mark Zuckerberg, in varsta de 28 de ani, a vandut 421,2 milioane de actiuni, la pretul de 38 $ pe unitate.

Facebook a ridicat oferta in aceasta saptamana atat prin cresterea volumului actiunilor scoase pe piata cu 25%, cat si prin majorarea intervalului de pret de la 28-35 dolari la 34-38 dolari pe actiune, decizii luate de companie datorita entuziasmului investitorilor pentru operatiune.

Oferta marcheaza un moment de varf al evolutiei Facebook in mai putin de un deceniu, de la o companie infiintata intr-o camera de camin a Universitatii Harvard la o retea de socializare cu peste 900 de milioane de utilizatori, potrivit Bloomberg.

Spania, pe urmele Greciei? Moody's a retrogradat ratingul a 16 banci spaniole... Analisti: Debutul Facebook pe bursa, o dezamagire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x