Antena Căutare

Facebook: Plafonul de finantare prin oferta publica, crescut la 12,8 miliarde de dolari

Facebook a crescut intervalul de pret pentru actiunile disponibile in cadrul ofertei publice initiale, de la 28-35 dolari la 34-38 dolari, compania stabilind astfel o tinta de finantare de pana la 12,8 miliarde dolari, la o valoare de piata de peste 100 miliarde de dolari.

Conform analistilor, la peste 100 miliarde de dolari, capitalizarea Facebook ar putea depasi nume consacrate din industria Internetului, precum Amazon.com, si ar fi mai mare decat valoarea de piata cumulata a gigantilor Hewlett-Packard si Dell. Totodata, la 12,8 miliarde de dolari, oferta publica initiala a Facebook ar eclipsa debutul Google pe bursa in 2004, cand compania a atras putin sub 2 miliarde de dolari.

Facebook a inceput saptamana trecuta procesul prin care companiile prezinta investitorilor interesati informatii relevante pentru oferta publica. Iar marti, compania va inchide perioada de ordine de cumparare pentru oferta publica initiala, cu doua zile inainte de termen, deoarece operatiunea este deja suprasubscrisa semnificativ, informeaza Bloomberg.

Unii investitori institutionali s-au abtinut de la achizitionarea de actiuni Facebook din cauza temerilor privind perspectivele de crestere ale retelei, au declarat saptamana trecuta surse apropiate situatiei.

Intr-un sondaj efectuat de Bloomberg in randul a 1.250 de investitori, analisti si traderi, 79% dintre respondenti au declarat ca Facebook nu merita o valoare de piata atat de ridicata.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a implinit luni, 14 mai, 28 de ani.

Ministrul Muncii: Reducerea CAS cu 5% si cresterea salariului minim, din 2013... VIDEO! Capsunile romanesti sunt tot mai scumpe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x