Antena Căutare

Facebook si-a depus dosarul pentru intrarea pe bursa

Cea mai mare retea de socializare din lume a depus dosarul unei oferte publice de actiuni evaluate, provizoriu, la cinci miliarde de dolari. Facebook, reteaua creata acum opt ani de Mark Zuckerberg si colegii sai, intr-un camin studentesc de la Harvard, a ajuns la o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de dolari, in 2011.

Cifra este aproape dubla fata de anul precedent. Iar beneficiul net este, si el, considerabil: aproape 670 milioane de dolari, peste asteptarile specialistilor de la bursa. 85 la suta din venituri provin din publicitatea adresata celor peste 840 de milioane de utilizatori ai retelei.

Deocamdata nu se cunoaste numarul de actiuni Facebook care vor fi puse in vanzare si nici pretul de pornire, dar operatiunea va fi, cu siguranta, cea mai ampla din istoria internetului.

Pana acum, actiunile retelei se tranzactionau pe piete paralele neoficiale, unde au acces numai investitori selectionati cu atentie. Valoarea totala a actiunilor Facebook este estimata intre 75 si 100 miliarde de dolari.

Suma ii sperie, totusi, pe unii analisti care o gasesc exagerata si nu ezita sa spuna ca ar putea fi vorba de un urias balon speculativ. Aceste analize nu au prea mare importanta pentru Facebook, care dispune, deja, de lichiditati de aproape patru miliarde de dolari, la care se vor adauga fondurile obtinute pe bursa.

11.000 km de autostrada, in 12 luni! Nu in Romania, insa!... Profesor de economie de la Harvard: Nu poti cere tarilor de la periferie sa stranga cureaua si sa plateasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x