Antena Căutare

Falca loveste: aeroporturile Timisoara si Arad fuzioneaza!

Fuziunea dintre Aeroportul International Timisoara si aeroportul din Arad va avea loc, cel mai probabil, in primul trimestru al anului 2011. Anuntul a fost facut, neoficial, de insusi primarul Aradului, Gheorghe Falca, la o intalnire de sfarsit de an cu colegii de partid si cu directorii principalelor institutii aradene, controlate de PDL.

La data de 16 decembrie 2010, Wizz Air a tinut o conferinta de presa la Timisoara. Prima la care a participat directorul comercial al companiei. Ce nu s-a spus a fost ca aceasta conferinta a fost una de adio. Wizz Air se muta pe Aeroportul Arad.

Directorul comercial al Wizz Air, Gyorgy Abran, a declarat ca operatorul de transport aerian low-cost are succes la Timisoara. Datele centralizate referitoare la activitatea desfasurata pe Aeroportul "Traian Vuia" arata o crestere a numarului de pasageri transportati cu 37,2%. In spatele acestei cresteri se ascunde, de fapt, intentia companiei de a se muta de pe Aeroportul Timisoara pe cel din Arad.

"Suntem una dintre putinele companii aeriene care si in vremuri de criza am avut o crestere constanta. Suntem lideri de piata pe piata low-cost din Europa Centrala si de Est. De asemenea, in Romania ocupam primul loc, la finalul anului vom ajunge la doua milioane de pasageri", a declarat Gyorgy Abran, directorul comercial al operatorului aerian maghiar.

In prezent, Wizz Air opereaza in Romania cu trei baze: la Cluj, Bucuresti si Timisoara. Hub-ul de la Timisoara a fost ultimul deschis de compania maghiara, iar succesul inregistrat este unul evident.

In perioada 1 decembrie 2009 - 30 noiembrie 2010, numarul total al pasagerilor care au fost transportati de Wizz Air la si dinspre Aeroportul "Traian Vuia" Timisoara a depasit 365.000 de pasageri. Acest lucru deranjeaza de ani buni concurenta directa a Wizz Air la Timisoara, compania Carpatair. Cele doua companii au cateva destinatii comune, segment pe care compania maghiara ia din potentialii clienti ai Carpatair. De altfel, cei de la Carpatair fac presiuni de mai multi ani pentru a scoate operatorul Wizz Air de pe aeroportul din Timisoara.

Tot articolul, in Jurnalul National

Leul incepe ultima saptamana din 2010 cu o usoara apreciere in fata euro. Vezi cursul valutar... Criza: Romania, depasita pana si de Macedonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x