Antena Căutare

Falimentele si supravietuitorii crizei: “cinci ani de victime” si de castigatori in retailul electroIT

K-Tech Ultra Pro, Hollywood Music & Film, Flamingo sau Best Computers. Brand-uri puternice, aparent solide, dar pe care criza economica le-a lovit puternic, prabusindu-le in timp record. Unele companii au fost salvate prin fuziuni, altele pur si simplu au disparut de pe piata, ramanand, ca amintire a lor, doar sigle.

In cei cinci ani de criza, aproape toate magazinele de retail IT “de cartier” au disparut, fiind scoase de pe piata sau achizitionate de “greii” industriei – Flanco, Altex, Domo, K-Tech Ultra Pro, Depozitul de Calculatoare, printre ei.

“Clientii incep sa migreze de la magazinul de proximitate de la coltul strazii lui, mai mic, spre «magazinul destinatie», care este de regula un magazin mai mare, mai generos din toate punctele de vedere. Clientul de astazi a trecut de comoditate, nu mai vrea sa ia decizii pe o gama restransa de produse. Pe langa acest factor, unii oameni chiar se relaxeaza in magazine mari de IT si electronice, isi petrec timpul liber acolo, petrec ore in sir uitandu-se la produse, «clatindu-si ochii», vazand ce mai este nou. De aceea, magazinele mici nu mai sunt atat de rentabile”, spunea in martie 2008 Dragos Simion, pe atunci CEO al Flamingo.

Citeste continuarea AICI!

ANALIZA: Piata auto, in sapa de lemn - O masina noua, la 4 second... Cum a reusit mica Estonie sa devina un "hub antreprenorial" in IT: un stat izolat, transformat in lider tehnol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x