Scapi de datoriile la ANAF? Ce români sunt vizați de noua schimbare

 
+2 click pentru
galerie

O nouă veste bună pentru românii care au datorii la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)! Milioane de contribuabili scapă de sume importante pe care le datorează la ANAF! Ce anunță autoritățile?

Inițial s-a anunțat că aproximativ 600.000 de români scapă de datorii. 

S-a anunțat că toți acei contribuabili care, în perioada 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2017, au realizat venituri sub nivelul salariului minim pe economie vor fi scutiţi de plata contribuţiei de sănătate, iar valoarea sumei care face obiectul amnistiei se ridică la 1,035 miliarde de lei, potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de ordonanţă de urgenţă ce prevede această măsură.

Se pare totuși că amnistia fiscală va fi extinsă, potrivit unui proiect înregistrat la Senat de către doi senatori PNL.

CE ROMÂNI AR PUTEA SCĂPA DE DATORIILE LA ANAF

Proiectul  prevede anularea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, datorate din perioada 2014-2017, pentru persoanele care au primit decizii de impunere de la ANAF.

Proiectul de lege al liberalilor prevede anularea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate la ANAF pentru persoanele care au primit decizuii de impnere în acest sens, pentru veniturile obţinute în perioada 2014-2017.

Guvernul a decis să anuleze contribuţia de asigurării sociale de sănătate, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului doar pentru o parte dintre cetăţenii care au primit decizii de impunere în urma recalculărilor făcute de ANAF.

Liberalii susţin, în expunerea de motive, că guvernul a identificat doar 600.000 de contribuabili în această situaţie, însă numărul acestora este mult mai mare, circa 3.900.000 de persoane primind decizii de impunere anuală.

Liberalii susţin că „decizia guvernului este evident discriminatorie şi neconstituţională, iar prezentul act normativ îndreaptă această situaţie, extinzând anularea contribuţiei pentru toţi contribuabilii pentru care s-au generat sau urmează a se genera decizii de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru perioada 2014-2017”, informează cei de la profit.ro.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI