Antena Căutare

FED: Economia SUA, vulnerabila la riscuri semnificative. Pietele bursiere sunt in pericol

Federal Reserve a anuntat, dupa sedinta de politica monetara de doua zile derulata marti si miercuri, ca va reduce costurile de finantare din SUA prin extinderea maturitatii medii a titlurilor de Trezorerie din portofoliu, considerand ca economia americana este vulnerabila la riscuri semnificative, informeaza Mediafax.







Bursele resimt vulnerabilitatea economiei americane

Dupa ce Federal Reserve a avertizat ca economia americana este vulnerabila la riscuri semnificative, iar un indice privind activitatea fabricilor din China a aratat incetinirea motorului de crestere economica mondiala, pietele bursiere la nivel mondial au inregistrat caderi puternice.

Bursa din New York a inchis miercuri cu cele mai mari scaderi din ultima luna, iar bursele din Asia au marcat coborari peste 2%. Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a cazut cu 4,5%, la minimul ultimelor 14 luni, din cauza retragerilor de capital de pe piete emergente puternice, precum Hong Kong si Indonezia. Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 2,1%, afectat de comentariile bancii centrale americane si de prabusirea actiunilor operatorului telecom Softbank, care ar putea pierde in curand exclusivitatea pe comercializarea de iPhone-uri in Japonia.

Urmand aceeasi linie, si bursele europene au deschis sedinta de joi pe minus, indicele FTSEuforist 300 al principalelor actiuni europene scazand cu 2,5% pana la ora 7:06 GMT, dupa ce miercuri inchisese in coborare cu 1,7%.

FTSEurofirst 300 a pierdut 20% de la inceputul anului, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro si franarea cresterii economice in SUA si la nivel mondial

Euro atinge maximul din acest an in raport cu leul. Vezi cursul BNR!... Bursa de la Bucuresti a inchis sesiunea cu o scadere de 1,6%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x