Antena Căutare

Fiecare roman datoreaza FMI 1,5 salarii medii nete pe economie

Romanii sunt printre cei mai indatorati din lume, arata un studiu al prestigioasei companii de consultanta The Gartman Letter, a omului de afaceri si analist economic Dennis Gartman, citat de presa internationala.

In medie, fiecare roman va trebui sa achite 778 de dolari (2.229 lei la cursul zilei, adica 1,5 salarii medii nete), pentru a acoperi datoria externa a Romaniei catre Fondul Monetar International, care se cifreaza, in acest moment, la 16,7 miliarde de dolari.

Cu aceasta suma, tara noastra se plaseaza pe locul 2 intre tarile indatorate la FMI, in urma Greciei, care are de returnat Fondului 20,1 milirde de dolari - 1.778 dolari pe cap de locuitor.

Ucraina este pe locul trei in topul Gartman, cu o datorie de 14,6 miliarde de dolari, dar, in medie, ucrainienii trebuie sa achite 313 dolari Fondului. Irlandezii datoreaza, in medie, 1.767 dolari, iar ungurii 1.200 de dolari, devansandu-i pe romani, care ocupa locul patru, in topul datornicilor/cap de locuitor.

Sursa: Jurnalul National

13 milioane de familii din lume au o avere de peste un milion de dolari... INS: Preturile productiei industriale au crescut cu 9,6% in luna aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x