Antena Căutare

Financial Times: Proprietatile din Transilvania nu sunt pentru cei slabi de inima

Cunoscuta publicatie britanica Financial Times nu priveste cu ochi buni Transilvania in ceea ce priveste investitiile. Jurnalistii descriu viata si situatia imobiliara din zona dupa implicarea Printului de Wales in calitate de patron al Fundatiei Mihai Eminescu din Londra.

„In satele sasesti idilice vechi de 800 de ani din Transilvania se gasesc de cumparat case ieftine, daca nu te deranjeaza practicile netransparente si costurile ascunse. [...] Proprietatile din Transilvania nu sunt pentru cei slabi de inima", scrie publicatia britanica Financial Times.

Traficul e dominat de carute trase de cai incarcate cu lapte si fan, iar peisajul de biserici medievale sasesti, fuioare de fum care ies din cosuri si femei in fuste lungi si baticuri, maturand in fata caselor, mai noteaza acestia.

In sate cererea pentru case este mica evoluand intr-un ritm propriu, desi in Romania preturile caselor in au crescut la niveluri nesustenabile dupa 1990, atingand apogeul in 2009, inainte de a scadea brusc cu peste 30%.


Foto: informatia-zilei.ro

La birou cu elicopterul: Prima cladire privata cu heliport, in Capitala... Traian Basescu, catre Petrom: Din 2014, redeventa nu va fi mai mica ca in statele arabe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x