Antena Căutare

Finantele au mai imprumutat 2,5 miliarde de lei de pe piata bancara

De la inceputul anului suma imprumutata a ajuns la 5,42 miliarde de lei, cu mult peste necesarul de 4,8 miliarde de lei.


De la inceputul acestui an, Trezoreria a mai organizat doua licitatii pentru certificate de un an, in care a vandut exact suma programata, la randamente medii de sub 7%. La licitatia precedenta, care a avut loc pe data de 10 ianuarie, Trezoreria a vandut certificate la un an in valoare de 800 milioane de lei, la un randament de 6,81% pe an.

Pentru luna ianuarie, Finantele au programat sase licitatii pentru vanzarea de titluri de stat in valoare de 4,8 miliarde lei, insa dupa primele patru licitatii Trezoreria a depasit deja acest plafon, intrucat valoarea atrasa este de 5,42 miliarde de lei.

Finantele vor sa imprumute in primul trimestru al acestui an intre 13 si 15 miliarde lei de pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat. Statul are de finantat in 2011 un deficit de 4,4% din PIB (circa 24 miliarde lei la un PIB estimat de 544 miliarde lei) si va refinanta titluri scadente in valoare de 34,4 miliarde de lei.

sursa:Jurnalul.ro

Firma de decoratiuni interioare "BamBoo" a anuntat un amplu program de restructurare... Cu Citi Value Card banii tai valoreaza mai mult...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x