Căutare Live

Florin Cîţu: ”Economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm!”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, se arată optimist în ceea ce priveşte revenirea economiei româneşti după perioada de criză sanitară. El spune că multe IMM-uri s-au reorientat la situaţia economică actuală si plătesc taxe, încasările la bugetul de stat luna aceasta fiind puţin sub nivelul aceleiaşi perioade a anului trecut.

Florin Cîţu a afirmat, marţi seară, într-o intervenţie la Digi 24, că ”economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm”.

El a spus că multe IMM-uri care au făcut ”reconversia” şi s-au adaptat situaţiei actuale, începând că producă ceea ce se cere pe piaţă şi iar aceste IMM-uri plătesc taxele. În acest context, Cîţu şi-a exprimat încrederea în economia românească despre care spune că va fi ”mai puternică” după criză. Cîţu spune că, în ceea ce priveşte încasările la bugetul de stat, România se află ”puţin sub ce era anul trecut”.

”Voi avea rezultatele peste cinci zile şi atunci voi putea şti exact cum stă situaţia, dar au revenit la plata impozitelor şi asta mă bucură pentru că aveam nişte estimări foarte dure pentru luna aprilie, dar rezultatele sunt mai bune decât ne aşteptam. Aşa cum răspunde economia în acest moment, am încredere că vom reveni mai puternici după această perioadă.(...) Revenirea cam toată lumea o vede puternic, pentru că măsurile pe care le iau România şi alte ţări au fost acelea de a menţine capacitatea de producţie” a declarat ministrul Finanţelor.

El a spus că menţinerea capacităţii de producţie a fost al doilea obiectiv după cel privind asigurarea sănătăţii populaţiei.

”După ce trece vârful şi rămâne de rezolvat doar criza economică, acolo avem instrumente. Avem soluţii pentru crize economice. Soluţiile pentru criza economică sunt mult mai uşor de implementat pentru că le avem şi le ştim pentru că am mai trecut prin asta. Ştim cum să rezolvăm problema, doar să trecem peste acest vârf al crizei din sănătate”, a adăugat Florin Cîţu.

El a spus că România se finanţează deocamdată doar din piaţa internă, dar caută finanţări şi pe piaţa internaţională.

În ceea ce priveşte retrogradarea ratingului de ţară pentru România de către agenţia Fitch, ministrul de Finanţe subliniază că schimbarea perspectivei la negativ ”se întâmplă cam pentru toate ţările din lume în acest moment” şi că Fitch a dat de asemenea mesajul conform căruia economia românească îşi poate reveni.

”Putem să revenim cu perspectiv a stabil cred că la următoarea evaluare a clor de la Fitch veţi vedea că vor schima perspectiva dacă programele pe care le-am luat în calcul până acum şi ce avem în plan pentru viitor va fi implementat aşa cum trebuie”, a mai declarat ministrul.

Sursa : news.ro

Cum să te pregătești pentru o situație de criză financiară personală... Preț record în plină pandemie! Cât costă un kilogram de căpşuni româneşti la început de sezon...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri