Antena Căutare

Florin Georgescu: "Structura investitiilor straine din 2004-2008 a dus la o crestere economica nesustenabila"

Doua treimi din investitiile straine directe realizate in perioada 2004-2008 au fost directionate catre sectoare care au dus la conturarea unui model nesustenabil de crestere economica, a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR

El a mentionat investitiile realizate in sectoare ca intermedierea financiara si de asigurari, constructii si tranzactii imobiliare si comert.

"Structura investitiilor nu a fost cea mai potrivita pentru noi, ci pentru investitorul strain pentru ca el urmareste profitul. Noi, ca beneficiari ai investitiilor, urmarim crearea unor unitati noi si localizarea acestora in sectoare aducatoare de valoare adaugata mare", a declarat oficialul BNR.

Florin Georgescu a precizat ca 30% din investitii au fost indreptate catre industrie si 3% catre sectorul tehnologiei informatiei si comunicatii, sectoare cu valoare adaugata mare.

Potrivit datelor BNR, in perioada 2004-2008, investitiile straine directe s-au ridicat la 36,25 miliarde de euro.

Veniturile programatorilor IT vor fi scutite in continuare de la impozitare... Bursa de la Bucuresti a inchis pe plus joi, influentata de evolutia pietelor externe...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x