Antena Căutare

FMI a majorat tinta de inflatie pentru Romania la 7,9%!

Consiliul Director al FMI a aprobat revizuirea tintei de inflatie pentru 2010 stabilita in acordul stand-by incheiat cu Romania, de la 3,5% la 7,9%, dupa cresterea TVA de la 24%, a declarat seful misiunii de evaluare a institutiei financiare internationale, Jeffrey Franks.

In Consiliul de vineri am aprobat deja o revizuire a tintei noastre de inflatie pentru acest an, ca urmare a cresterii TVA. Am majorat tinta cu 4-4,5 puncte procentuale, astfel ca centrul bandei de fluctuatie va fi de 7,9%


El a mentionat ca FMI se asteapta ca impactul cresterii TVA sa aiba un singur efect asupra preturilor, care va disparea gradual in cursul anului viitor, astfel ca nu vor exista presiuni inflationiste persistente.

Banca centrala a mentinut, miercuri, dobanda de politica monetara la 6,25%, dupa ce Guvernul a anuntat majorarea TVA de la 19% la 24%, si a aratat ca va actiona pentru limitarea efectelor de runda a doua ale acestei masuri si continuarea ancorarii anticipatiilor inflationiste la niveluri scazute.

Tinta de inflatie a BNR pentru acest an este de 3,5% plus/minus un punct procentual.

Sursa: www.jurnalul.ro

Comisia Europeana va debloca banii pentru Romania in septembrie... Romanii nu renunta la lux: 5 milioane de euro pentru 40 de limuzine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x