Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

FMI analizeaza oprirea sprijinului pentru Grecia

Fondul Monetar International analizeaza oprirea sprijinului pentru Grecia, din cauza incapacitatii acestei tari de a-si respecta angajamentele asumate in programul de salvare convenit cu creditorii, potrivit unui articol care va aparea luni in Der Spiegel, relateaza publicatia elena Kathimerini, citata de Mediafax.

"Oficiali de rang inalt ai Fondului au informat Uniunea Europeana ca FMI nu mai vrea sa mai ajute Grecia", potrivit publicatiei germane.

FMI si-a mentinut punctul de vedere ca Grecia trebuie sa reduca raportul dintre datorii si PIB la 120% pâna in 2020, pentru ca datoria publica sa devina sustenabila pe termen mediu , dar reprezentantii institutiei sunt foarte pesimisti in legatura cu capacitatea tarii de a face acest lucru.

"Acordarea unui timp mai indelungat Greciei pentru respectarea tintelor fixate ar necesita un ajutor suplimentar de 10-50 miliarde de euro , estimeaza troica creditorilor formata din UE, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI.

Multe dintre guvernele tarilor din zona euro nu sunt dispuse insa sa faca noi concesii Greciei. Pe de alta parte, majoritatea guvernelor considera ca riscurile legate de iesirea Greciei din zona euro pot fi tinute sub control.

Sursa: Antena3.ro

Foto: EPA / Intact Images

Recomandari