Antena Căutare

FMI: Avem nevoie de noi masuri de stimulare a economiei, inclusiv neconventionale

Autoritatile din economiile avansate ar trebui sa foloseasca toate instrumentele necesare pentru a stimula cresterea economica, a declarat, Christine Lagarde, sefa Fondului Monetar International (FMI).

Ea a cerut intr-un discurs sustinut la Londra actiuni ferme pentru a depasi o "faza noua si periculoasa" a economiei mondiale, transmite Reuters.

Directorul Fondului a apreciat planul de 447 de miliarde de dolari anuntat de SUA pentru stimularea economiei si a pietei muncii.

Tarile care se confrunta cu presiuni din partea pietelor financiare trebuie sa continue procesul de consolidare fiscala, in timp ce in restul statelor astfel de masuri ar putea fi introduse mai lent.
Factorii de decizie din domeniul economic trebuie sa actioneze "urgent si hotarat" pentru a sprijini economia mondiala, a adaugat Lagarde.

"Autoritatile trebuie sa fie pregatite, in functie de necesitati, sa ia mai multe masuri pentru a sustine recuperarea, inclusiv prin masuri neconventionale", a spus Lagarde.

Bancile centrale, din nou in vizor

Pietele financiare urmaresc cu atentie bancile centrale pentru indicii ca ar pregati noi masuri de stimulare a economiei. Grupul Morgan Stanley a speculat, intr-o nota de cercetare publicata ininte de o reuniune G7 programata pentru vineri, ca bancile centrale ar putea anunta un pachet coordonat de masuri de relaxare monetara.

Deciziile de joi ale Bancii Angliei si Bancii Centrale Europene de a mentine dobanzile cheie au accentuat pesimismul din Europa, insa niciuna nu a indicat ca astfel masuri de relaxare sunt iminente.

Wall Street a inchis in scadere puternica joi, dupa ce presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, nu a oferit indicii referitore la noi masuri de stimulare intr-un discurs urmarit cu atentie de pietele financiare.

Lagarde se va alatura, vineri, ministrilor de Finante si sefilor bancilor centrale din G7 la o reuniune organizata in Marsilia.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Intre listare si fuziune: Morgan Stanley va evalua optiunile Romtelecom... Barack Obama a propus un plan de 447 de miliarde $ pentru relansarea economiei americane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x