Antena Căutare

FMI, despre Romania: Tinta de deficit de 3% pentru 2012, dificil de atins

Fondul Monetar International (FMI) considera ca atingerea tintei de deficit de catre Romania pentru anul viitor va fi dificila si este nevoie de progrese rapide in absorbtia fondurilor europene. De asemenea, Fondul recomanda reformarea mai rapida a companiilor de stat si monitorizarea riscurilor din sistemul bancar.

Autoritatile se afla pe drumul cel bun pentru atingerea tintelor fiscale pentru 2011. Atingerea obiectivului de deficit pentru anul urmator ramane insa dificila. E nevoie de masuri mai ample pentru a asigura sustenabilitatea sectorului sanatatii. Este nevoie, de asemenea, de progrese mai rapide pentru a imbunatati capacitatea Romaniei de absorbtie a fondurilor UE. Iar o reforma ampla a companiilor de stat va fi esentiala pentru a creste eficienta economica si pentru a sustine dezvoltarea


In acelasi timp, Lipton a afirmat ca Romania a facut progrese in cadrul noului acord si a indeplinit toate criteriile de performanta. "Hotararea autoritatilor de a continua reforma a ajutat la restabilirea increderii pietelor si a stabilitatii economice", a precizat directorul FMI.

El a atras atentia insa ca, desi sectorul bancar romanesc este bine capitalizat, situatia din Europa genereaza riscuri care trebuie monitorizate atent.

Consiliul Director al FMI a aprobat ieri a doua evaluare a noului acord, de tip preventiv, si va pune la dispozitia Romaniei inca o transa, a treia, in valoare de 495 de milioane de euro, astfel ca totalul asigurat pana in prezent, in caz de urgenta, este de 1,06 miliarde euro. Autoritatile romane au anuntat ca nu intentioneaza sa traga fondurile disponibile, mentioneaza FMI.

Jeffrey Franks: Reformele din Romania au incetinit din cauza presiunilor politice... Petrom scumpeste gazele de la 1 octombrie. Vezi cu cat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x