Antena Căutare

FMI: Efortul de consolidare fiscala asigura atingerea tintelor. Romania trebuie sa continue ajustarea

Efortul recent de consolidare fiscala a pozitionat Romania pe o cale sigura in atingerea tintelor fiscale pe termen scurt si mediu, dar principala provocare este de a asigura continuitatea ajustarilor, prin mentinerea unor constrangeri de cheltuieli si prin reforme fiscale structurale, potrivit FMI, informeaza Mediafax.

"Masurile cheie includ reforma pensiei, reforma sistemului public de salarizare, administrareataxelor, sectorul sanatatii si restructurarea companiilor de stat. Initierea unor reforme in piata muncii si in ceea ce priveste protectia sociala vor ajuta la cresterea productivitatii si la directionarea resurselor bugetare limitate catre cei vulnerabili. Prioritatea ar trebui acordata in permanenta rezolvarii problemei arieratelor printr-o mai buna disciplina a platilor in economie si cresterii credibilitatii autoritatilor privind eforturile de ajustare"




"Sistemul bancar ramane lichid si bine capitalizat, dar o vigilenta continua in supravegherea sistemului financiar este cruciala pentru a asigura rezistenta impotriva situatiilor regionale"



Boardul FMI hotaraste astazi daca acorda statului roman cea de-a sasea transa... Valoarea creditelor restante a crescut in luna august cu aproape 7%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x