Antena Căutare

FMI: Esecul Americii de a mari plafonul de indatorare va avea consecinte serioase

Christine Lagarde, seful Fondului Monetar International a declarat ca urmeaza o perioada destul de complicata cu „consecinte serioase” pentru America dar si pentru economia mondiala, daca America nu reuseste sa mareasca plafonul de indatorare, conform Huffington Post.

Lagarde a declarat ca acest lucru ar pune in pericol telul FMI de a conserva stabilitatea in economia globala.

La sfarsitul lunii iunie, Fondul Monetar International a avertizat ca povara datoriilor Statelor Unite este pe "o traiectorie nesustenabila" dar ca SUA trebuie sa evite "manevrele bruste", pentru a-si proteja revenirea economica fragila.

Raportul FMI a prognozat o crestere economica de 2,5% pentru acest an si 2,7% pentru 2012, sub estimarile Rezervei Federale de Stat de 3,3% pentru anul viitor: "Cresterea economica a Americii a inaintat intr-un ritm foarte lent si a slabit, recent", se arata in raportul FMI.

Statele Unite se afla in impas politic dupa ce democratii si republicanii nu au reusit sa ajunga la un acord in privinta majorarii plafonului de indatorare. SUA au atins, in luna mai, pragul maxim al indatorarii, de 14.300 de miliarde de dolari, iar Trezoreria a autorizat masuri extraordinare, care permit guvernului sa poata angaja imprumuturi pana pe 2 august.

Dupa aceasta data, guvernul nu va mai avea dreptul sa se imprumute si nu isi va putea onora obligatiile, inclusiv serviciul datoriilor.

Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

FMI salveaza iarasi Grecia: 3.2 miliarde de euro, prima transa aprobata... Profit de 9 miliarde de euro pentru UE si FMI din imprumuturile acordate Irlandei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x