Antena Căutare

FMI: Europa si SUA trebuie sa ia in calcul stimularea cresterii economice

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat ca Europa si Statele Unite trebuie sa ia in calcul stimularea cresterii economice, daca situatia o permite, pentru a combate criza de incredere care afecteaza economia globala, conform Reuters.

"Privind Europa, recomandam tarilor sa-si ajusteze programele de austeritate la situatia modificata si sa ia in calcul masuri de stimulare a cresterii. Daca Statele Unite lanseaza un program credibil de ajustare pe termen mediu, atunci va fi probabil loc sa se abandoneze masurile de austeritate pe termen scurt si sa fie introduse masuri de alimentare a cresterii economice"


Lagarde a fost criticata la sfarsitul saptamanii trecute de europeni, dupa ce a aratat ca bancile din regiune au nevoie de recapituralizare urgenta pentru a nu deraia revenirea economica fragila.

Politicienii europeni au respins in aceasta saptamana pozitia lui Lagarde si a FMI. Creditorul de la Washington estimeaza ca bancile europene au nevoie de recapitalizari de 200 de miliarde de euro pentru a face fata potentialelor pierderi cauzate de expunerea pe datorii de stat.

Cat despre Germania, cea mai mare economie europeana, Lagarde a afirmat ca finantele publice se redreseaza bine, sugerand ca guvernul este bine pozitionat pentru a putea introduce masuri de stimulare a economiei in cazul unei franari.

sursa: Antena3

VIDEO! SUA dau in judecata 17 banci pentru criza financiara... Bancile nu vor putea sa-si execute clientii la fel de usor. Vezi modificarile din Noul Cod Civil!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x