Antena Căutare

FMI: Liderii din "Zona Euro" trebuie sa faca mai mult pentru sustinerea cresterii economice

Christine Lagarde, directorul FMI, a declarat ca liderii din "Zona Euro" trebuie sa faca mai mult pentru sustinerea cresterii economice, dar prin reforme structurale si fara agravarea deficitelor bugetare.

"Trebuie sa faca mai mult pentru sustinerea cresterii, in special prin intermediul reformelor structurale si nu prin masuri de relansare, intrucat consideram ca situatia bugetara a statelor membru nu permite acest lucru", a spus Christine Lagarde.

Intre optiunile teoretic posibile figureaza crearea de obligatiuni comune ale zonei euro care sa conduca la o mutualizare a datoriilor, optiune respinsa cu fermitate la Berlin, potrivit AFP.

Pe de alta parte, sefa FMI a afirmat ca liderii europeni au realizat in acest an o atenuare serioasa a crizei, spre exemplu prin reformele de fond din tari precum Spania si Italia, si a salutat si masurile de consolidare a fondurilor de salvare ale "Zonei Euro", precum si operatiunile Bancii Centrale Europene (BCE) de suplimentare a lichiditatilor prin imprumuturi ieftine acordate bancilor.

Foto: Intactimages / EPA

Prada imobiliara: Casa lui Henri Coanda, vanduta cu fals in acte... Statistica: 82,6% dintre gospodariile din Romania, conectate audiovizual...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x