Antena Căutare

FMI nu acceptă TVA de 9% la alimente si impozitarea progresiva a veniturilor

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), ai Comisiei Europene (CE) si ai Bancii Mondiale (BM) nu sunt de acord, deocamdata, cu reducerea TVA la 9% pentru alimentele de baza si nici cu impozitarea progresiva a veniturilor in trei trepte.

Potrivit Antena 3, motivul refuzului este faptul ca adoptarea celor doua masuri dorite de Guvernul Ponta ar duce la un deficit bugetar de peste 3% din PIB. Acest prag a fost impus Romaniei prin reglementari europene.

TVA pentru alimente ar fi fost redus la 9% pentru alimentele de baza de la 1 ianuarie 2013, iar impozitarea ar fi urmat sa se faca progresiv, in trei trepte, de 8%, 12% si 16%.

Expertii FMI aflati la Bucuresti sunt de parere ca tara noastra au parcurs si cadrul macroeconomic pe care se va fundamenta bugetul pe 2013. Se pare ca tara noastra va inregistra o crestere economică de 2,5%, mai scazuta fata de estimarea anterioara a Comisiei Naţionale de Prognoză, de 3,1%.

Foto: leeannbrady.com

Fructele, fruntase in topul scumpirilor din luna iulie. Vezi evolutia preturilor din ultima perioada!... Suceava: Seceta a afectat grav peste 50% din productia agricola ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x