Antena Căutare

FMI reproseaza tarilor din zona euro lipsa unui plan coerent pentru iesirea din criza

Se anunta o noua zi tensionata la bursele de pe continent, care oscileaza din cauza temerii ca Uniunea Europeana nu va gasi o solutie pentru a evita criza. FMI a criticat, de altfel, dur, tarile din zona euro pentru absenta unui plan coerent pentru a impiedica producerea dezastrului. Pietele financiare asteapta in schimb cu interes summitul de joi, al liderilor din Eurogrup.


"Dificultatea este sa tinem departe focul care a atins tarile periferice din zona euro, pentru a nu pune intreg sistemul in dificutate. Daca vorbim de Italia si Spania, vorbim despre un risc sistemic", a declarat Francois Chaulet, Associate Director of Montsegur Finance.

Cancelarul german Angela Merkel a spus in cadrul unei conferinte de presa ca nu crede ca summitul liderilor europeni de joi va reusi sa rezolve probleme tarilor aflate in criza.

"Oricine ia in serios responsabilitatea politica stie ca un astfel de pas spectaculos nu se va intampla peste noapte", a spus Merkel.

Si presedintele american Barack Obama a atras atentia asupra pericolului.

"Nu avem timp pentru a ne implica in gesturi simbolice. Nu mai avem timp pentru a poza in eroi. Este momentul sa trecem la rezolvarea problemei actuale", este de parere Barack Obama.

Statele Unite ale Americii trebuie sa ajunga la un acord in ceea ce priveste ridicarea plafonului pentru datoria publica pana la inceputul lunii august. In caz contrar, economia americana va intra in incapacitate de plata.

sursa: Antena3

UPDATE! Analistii straini: Pretul minim pentru Petrom este rezonabil, oferta va avea succes... ANAF: Venituri realizate la buget de peste 72 miliarde de lei in primele 6 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x