Antena Căutare

FMI: Revenirea la salariile de dinaninte de reducerea cu 25%, o ingrijorare

Seful Misiunii Fondului Monetar International, Jeffrey Franks, a precizat, astazi, ca o posibila decizie a Curtii Constitutionale de revenire, dupa 31 decembrie, la salariile bugetarilor de dinainte de reducerea cu 25%, reprezinta "o ingrijorare" pentru FMI.

"Este foarte important ca aceasta tara sa aiba abilitatea sa-si controleze bugetul. Deci, daca sunt obstacole legate pentru acest lucru, atunci aceasta reprezinta o dificultate. Desigur ca va trebui sa gasim alte modalitati de a controla bugetul, daca astfel de lucruri sunt declarate neconstitutionale. Deci, da, este o ingrijorare", a spus Franks, dupa intalnirea cu conducerea PSD.

Seful Misiunii Fondului Monetar International a mai spus ca FMI se asteapta la cresteri economice pozitive in Romania pentru anul 2011, apreciind drept incorecte informatiile aparute in presa romana.

"Anticipez ca nu va fi o recesiune in 2011. Informatiile care au fost prezentate in presa, ca noi ne-am astepta la asa ceva, nu sunt corecte. Noi ne asteptam la cresteri pozitive in 2011, vom prezenta cifrele corecte la finalul vizitei, inca lucram la ele, dar va pot spune cu mare incredere ca cifrele sunt pozitive si nu ne asteptam la recesiune in 2011", a precizat Franks, dupa intalnirea cu conducerea PSD.

Intrebat daca Romania va inregistra o crestere economica de 1,5%, seful delegatiei FMI a mentionat ca cifra va fi "relativ aproape de acest procent".

Jeffrey Franks a apreciat ca fiind "productiva si utila" intalnirea cu PSD, adaugand ca FMI este interesat sa asculte viziunile tuturor formatiunilor politice din Romania.

"Evident, nu avem viziuni politice despre orice implica clasa politica, dar este clara politica pe care trebuie sa o urmareasca Romania indiferent de cine e la putere. Trebuie sa ne asiguram ca economia este stabilita si genereaza crestere pe viitor", a mentionat Franks.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Biletele RATB, scumpite din nou?... Isarescu: Suntem incoerenti in politici si asta ne costa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x