Antena Căutare

FMI saluta "progresele semnificative" facute de Grecia si Italia

Christine Lagarde, directoare generala a FMI, a salutat sambata „progresele semnificative” realizate de Grecia si Italia, afectate de criza datoriilor, conform AFP.

"Este ceea ce vrem la FMI, o stabilitate politica si o claritate politica in cele doua tari. Cred ca au fost realizate progrese semnificative",


Italia si-a asigurat investitorii, vineri, odata cu adoptarea in Senat a unui plan anticriza promis UE, un preludiu pentru plecarea, asteptata sambata, a premierului Silvio Berlusconi, in timp ce Grecia s-a dotat cu un Guvern complet si a primit sustinerea Berlinului.

"Ma bucur de nominalizarea premierului Lucas Papademos, pe care il cunosc bine si cu care putem incepe sa colaboram, atat in ceea ce priveste plata celei de-a sasea transa de imprumut cat si, ulterior, asupra relatiilor dintre Fond si Grecia", a declarat Lagarde.

Grecia are nevoie de transa de opt miliarde de euro din imprumuturile internationale pana la 15 noiembrie, care urmeaza sa ii fie platita de creditorii sai, daca Atena respecta un anumit numar de conditii.

"Cat despre Italia, ma bucur de asemenea ca Senatul a votat acum planul de reforma supus Parlamentului", a explicat Lagarde.

foto: EPA

Franta: Ancheta impotriva agentiei internationala de rating Standard & Poor’s... Vladimir Putin: BCE trebuie sa intervina direct pentru a evita "prabusirea catastrofica" a Italiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x